18 Şubat 2017 Cumartesi

Ünlülerin Kırmızı Halıda Giydikleri Şahane Kıyafetler

Bir kırmızı halı geleneksel bir olaydır ve töreni bildirmek için kullanılır. Kırmızı halının tarihi sadece yakın bir dönemi kapsamamaktadır. Eski dönemlerde ve bir çok alanda kırmızı halı kullanılmıştır. Edebiyatta kırmızı bir halı yürümek için bilinen en eski referans , M.Ö. 458'de yazılan Aeschylus'un Agamemnon oyunudur . Başlık karakteri Troy'dan döndüğünde, intikamcı eşi Clytemnestra tarafından karşı karşıya kalacak kırmızı bir yolla karşılandı.
Akademi Ödülleri , Grammy Ödülleri , Met Gala ve BAFTA gibi ünlü etkinliklerinde kırmızı bir halı da kullanılır .tanıtımın ve heyecanın büyük kısmı kırmızı halıda yürünen kısımdır. kırmızı halı modalarını tartışan gazetecilerle, yıldızların ve tasarımcıların fotoğraflarını çeken fotoğrafçılarla dolu bir kırmızı hali kime heyecan vermez ki? Bu, şimdi moda endüstrisi için büyük önem taşıyan muhteşem bir geçittir. Kırmızı halılar genellikle fotoğrafçılıkla ilgili marka logolarını veya amblemlerini içeren tanıtım zeminleri ile birleşiyorlar . Başka renklerde halı kaplama, bazı durumlarda belirli bir nedene veya sponsorluğa sahip bir etkinliğe, sponsorun çevre renk farkındalığını tanıtmak için "yeşil halı" ya da turuncu bir halı seçmesiyle olabilir. 20 yıllık ödüllerde bile hala kırmızı halı kullanılır. Peki bu kırmızı halıda ünlüler neler giymişlerdir. Özlelikle moda konusunda ön planda olan kırmızı halı ödül törenlerinde bir çok ünlüyü karşılamaktadır. Erkeklerin zaten her daim şık göründüğü kırmızı halı da, kadınlar bazen şık bazen ise rüküş seçilmektedir.
Moda özellikle giyim , ayakkabı , aksesuarlar , makyajda ön plana çıkar. Moda eğilimi estetik değerlerin ötesinde, tasarımcılar için toplum hakkındaki mesajlarını iletmek için etkili bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medyanın, ünlülerin ve blog yazarlarının etkisiyle, sesleri kolayca duyulmaktadır Moda ve müzik ayrılmaz ikilidir. Bu yüzden her sanatçının şık giyinmesi önemlidir. Özel günlerde bu konuya daha da dikkat edilmesi gereklidir. Hal böyle olunca kırmızı halıya yakalanan ünlüler bir çok dergi veya web sitesi tarafından eleştirilmektedir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder