9 Aralık 2014 Salı

Kürk Bakımı Nasıl Yapılır?

    Her ne kadar orta kuşakta yer alsak da moda iklim dinlemiyor. Kuzey kutbu kadar soğuk olmasa da kürk giyebilecek zamanlarda yaşıyoruz hani. Topu topu 30 gün giymek için o kadar parayı bir kürke yatırmak ne kadar doğru bilinmez ama bu yıl kürk modası var. Suni kürk satan bir firma olarak birkaç tavsiye verelim istedik.

Kürk Bakımı Nasıl Yapılır?

1- Kürklerin en büyük düşmanı ‘NEM’ dir. Bu yüzden kürkler uzun zaman kapalı ortamlarda bekletilmemeli ve hangi mevsim olursa olsun sık sık havalandırılmalıdır.

2- Yağmurda ıslandığı zaman herhangi bir ısı kaynağına yaklaştırılıp kurutulmamalıdır. Böyle kurutma tekniği kürklerde yanmalara ve küçülmelere sebep olur. Islanan bir kürk askıya asılmalı, elbise fırçası ile tüyleri taranmalı ve kendi halinde kurumaya bırakılmalıdır.
    Kürk bakımında, kürkün ıslanması durumunda, kürkü öncelikle düz bir zemine sermeli, sonra da üzerine asit borik dökmelisiniz. Bunu on iki saat bu şekilde bekletmeli, sonrasında da bir fırça ile fırçalayarak temizlemelisiniz.

3- Kürklerinizde herhangi bir bozulma oluşursa ihmal etmeden tamir ettirmenizde fayda var aksi halde deforme olan kürkün eski halini alması çok zordur.
    Kürk tüyü dökülmesi halinde yapmanız gereken şey, kürk tüyü dökülmesinin gerçekleştiği eşyayı buzdolabında on saat kadar bekletmenizin gerekliliğidir. Kürk tüyü dökülmesi için kürk bakımında, arada bir kadife parçası kullanıp kürkünüzü parlatmayı da deneyebilirsiniz.

4- Kış günlerinde ortaya çıkan kürkler yaz geldiğinde raflara kaldırılıyor ama nasıl kaldırıldığı da oldukça önemli. Askıya asılarak saklanması gereken kürkler kesinlikle naylon torbalara konmamalıdır. Bu havasız kalmasına ve tüylerin dökülmesine sebep olur. Kürklerinizi bez torbalara koyarak dolabınıza asmalısınız.
    Amerikan bezi bir torba kürklerinizi saklayabilirsiniz fakat bu torbanın daha önceden yıkanmamış olması gerekmektedir. Kürk nasıl saklanır sorusunun bir diğer yanıtı da gazete kağıdına sarmaktır, ancak, gazete kağıdına sarmadan önce kürke çekilmiş karabiber sürmeniz gerekmektedir.

5- Açık renk kürkler için kürk bakımı talk pudrası ile yapılmalıdır. Ele alınan talk pudrası kürkün üzerine sürülerek ovulmalı, sonrasında da kürkteki talk pudrası, kürkü silkelemek sureti ile temizlenmelidir.
    Koyu renk kürkler için kürk bakımı nasıl olur sorusunun yanıtlarına bakacak olursak, ahşap talaşı, ya da deniz kumunun fırında ısıtılması gerekmektedir. Daha sonra, ısınan bu malzeme kürke yayılmalıdır. Soğumasının beklenmesinden sonra ise, kürkün silkelenerek temizlenmesi gerekmektedir.

Kürkün sahte olduğu nasıl anlaşılır?

1- Tüy
Sentetik karıştırıyorlar arasına. Onlar da ucuz değil. Bir sentetik pelüş 500 TL’den başlayabiliyor. Serttir tüyleri. Gerçek kürk yumuşaktır.
2- Desen
Uzaktan bakılınca desenlerinden de anlaşabilir. Suni kürkte desenler uydurma olur ve hayvanın şekline asla benzemez. Fabrikasyondur.
3- Görüntü
Suni kürkler kaba durur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder